Plagiat.

Dette er Ikke et bildeinnlegg, men dette er noe jeg mener er et viktig tema.

Jeg er med i en fotokonkurranse, og kikket som vanlig gjennom de andre deltakerene for å se om jeg hadde en sjans. 
Jeg kom over en blogg som er skrevet av to trettenåringer. Jeg ble veldig overrasket over bildet, fordi det var ufattelig fint. Kikket på fotokonkurransen igjen, og så en kommentar som vekket oppmerksomheten min. Det var ei som hadde gitt beskjed til verten for konkurransen at det tidligere bildet jeg så tidligere er stjålet.

Er det noe som irriterer meg grenseløst, så er det tyveri av andres verker - enten det er bilder eller tekster. Derfor sendte jeg denne mailen til blogg.no:
"Hei.
Dere får sikkert kjempe mange henvendelser hver dag, men jeg håper dere kan ta denne seriøst.


Som blogger er jeg veldig opptatt av at reglene for Copyright blir fulgt, og når det ikke skjer tar jeg det veldig seriøst.
Jeg kom over en blogg som hadde stjålet en annen persons bilde for å delta med det i en fotokonkurranse. Dette er ufattelig dårlig gjort mot de andre som deltar, og ikke minst for personen som faktisk har tatt bildet!
Bloggeren som har stjålet bildet finner dere her:
http://vegardogmarius.blogg.no/1300199109_fotokonkuransse.html

Og orginalbildet finner dere her:
http://mmm-mari.com/post/3840467011

Jenta er ikke norsk, og hun blogger heller ikke på blogg.no, men jeg håper dere kan ta dette alvorlig, og faktisk gi bloggeren som har stjålet bildet konsekvenser i form av utestenging eller sletting av bloggen.
Følger man ikke reglene skal man straffes, og for å stjele en annen persons verk mener jeg at dette er rett måte å gjøre det på.
Selv om eierene av bloggen er unge håper jeg ikke at dere mener at det er en unnskyldning, for stjeling er stjeling uansett.

- Silje

Noen mener sikkert at det er drøyt at jeg omtrent krever sletting av bloggen, men som jeg skriver i mailen så er det faktisk ulovlig å stjele andres verk og utgi dem som egne. Jeg er fult klar over at gutten som la det ut er 13 år, men han er garantert klar over at det ikke er lov å stjele andres bilder.

Hva mener du?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 snapshots

Karina Madeleine

17.mar.2011 kl.08:23

Jeg er enig med deg, synes slike handlinger bør få konsekvenser av en eller annen form! Jeg har selv to søsken i 13 års alderen og de er veldig klar over reglene for slike ting, så det at man er ung er ingen unnskyldning når det kommer til regelbrudd på nett. For er det noe ungdommer er klar over så er det reglene for nettbruk. Håper blogg.no tar tak i dette, spesielt med tanke på at bildet blir brukt i en konkurranse, hvis vedkommende vinner bør den som har tatt bilde får premien :)

Hanne

17.mar.2011 kl.23:33

Jeg er enig med deg, og synes det er bra at du sier i fra, Silje =) De burde ha gjort noe med det altså..
Han har fått beskjed at han skal bidra med noe annet!

Silje Merete Fjellbu - fotografi

18.mar.2011 kl.17:56

Mathias W: Men likevel har du endret konkurransen og lagt til dette: "Ikke glem » Fotokonkurranse med tema "bokeh" , bidragene kan også være fra google og weheartit!" ?

Mathias W - Fotokonkurranse

18.mar.2011 kl.17:57

Nå har han bidratt med et selv tatt bilde, og jeg var der når han tok det! Du trengte ikke akkurat lage så stor sak av dette, men uansett! Nå har vedkommende deltatt med et nytt

Silje Merete Fjellbu - fotografi

18.mar.2011 kl.18:54

Mathias W: Grunnen til at jeg lagde en stor sak ut av det er, som jeg har skrevet i dette innlegget, at det er ulovlig å stjele andres bilder og utgi dem som sine egne.

Skriv en ny kommentar

hits